divendres, 29 d’abril del 2016

Manifest de denúncia dels atacs feixistes al nostre local i a Sabadell



Dimecres 27 d’abril, al local on desenvolupen les seves activitats els col·lectius Justa Revolta, Endavant i la Cooperativa de Consum Alternatiu, el Mika, vam trobar les dues portes reventades a cops de peu i l’interior escorcollat. Donat que hores abans s’havia alertat sobre la presència de feixistes al bar del costat, així com d’enganxines contra les persones refugiades als voltants, creiem que es tracta d’un nou atac feixista, que no és pas un fet aïllat.
Fa setmanes, van fer malbé la façana de vidre del centre social alliberat L’Obrera i van concentrar-s’hi al davant, tot al·legant que només miraven un partit de futbol en un bar. La setmana passada van reunir-se a la Universitat Autònoma de Barcelona, aprofitant una paradeta de Societat Civil Catalana, organització de la qual s’ha provat de sobres la seva relació amb el feixisme. Dimecres 27 vam comprovar com els atacs seguien, i ahir dijous 28 van tornar a donar-se atacs i provocacions, quan, novament, més de 70 feixistes es van tornar a concentrar davant de L’Obrera, amb la voluntat de fer un pols al moviment local antifeixista. Tots aquests incidents són un intent d’aquests feixistes de demostrar força, davant d’una ciutat, Sabadell, amb un fort moviment present i històric antifeixista. Mostra d’això és la manifestació antifeixista de diumenge passat, que va aplegar vora 7000 persones.
Aquests fets no són una novetat: fa temps que hi són, els feixistes, a Sabadell, però ara volen demostrar que estan actius de la única manera que saben, a través d’actes violents contra els nostres espais crítics i solidaris.
Avui, com al llarg de les últimes setmanes, som aquí per tornar a dir-los que no els volem, i que estem disposades a fer de Sabadell la tomba del feixisme.  

Justa Revolta, Endavant Sabadell, Cooperativa de Consum Alternatiu
29/04/2016, Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada