diumenge, 9 de febrer del 2014

Comunicat en resposta a la repressió de la manifestació del 8F a Sabadell

La repressió no ens atura!

La plataforma Vallès per l'avortament lliure i gratuït, juntament amb Alerta Solidària, volem manifestar el nostre rebuig a l'actuació policial duta a terme pels Mossos d'Esquadra avui 8 de febrer de 2014 després de la manifestació realitzada a Sabadell per reivindicar el dret al propi cos a les dones i l'avortament lliure i gratuït.

Malgrat que la manifestació ha estat un èxit de participació i ha transcorregut amb tota normalitat, minuts després que aquesta fos desconvocada, sis furgonetes policials dels Mossos d'Esquadra han encerclat entorn d'una trentena de persones i les han retingut durant prop d'una hora sense informar-les del motiu de la seva retenció. L'actuació policial ha tingut lloc a la Carretera de Barcelona amb carrer Sant Cugat (Sabadell).

Els Mossos d'Esquadra han identificat a totes aquestes persones, així com d'altres que es trobaven a prop de la zona. En cap moment s'ha informat del motiu de les identificacions. Els Mossos d'Esquadra han escorcollat a totes i cadascuna de les persones sense identificar-se amb el seu número de placa.
Poc a poc s'ha anat creant de manera espontània una concentració de suport i solidaritat amb les persones retingudes. Davant d'aquesta situació, els Mossos d'Esquadra han respost amb violència i intimidació envers les persones concentrades, arribant a identificar-ne algunes.

Des de la plataforma Vallès per l'avortament lliure i gratuït i des d'Alerta Solidària volem lamentar l'actuació policial i denunciar aquest atac contra el dret bàsic de manifestació. Un cop més, els Mossos d'Esquadra demostren estar al servei de tots aquells agents que estan atemptant contra el dret al propi cos de les dones (i en aquest cas, sobretot, del Partido Popular i l'església).

La plataforma Vallès per l'avortament lliure i gratuït i Alerta Solidària volem expressar que la repressió no només no ens atura, sinó que ens fa més fortes. La solidaritat és la nostra millor arma!

Per l'avortament lliure i gratuït, visca la lluita feminista!

Vallès per l'avortament lliure i gratuït i Alerta Solidària



8 de febrer de 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada